zondag 1 maart 2015

Brussel !

Vrijdag 27 februari brachten de zesdeklassers een bezoek aan onze hoofdstad. We spoorden naar Brussel met de trein, brachten een bezoek aan het Vlaams parlement, wandelden doorheen de hoofdstad en filosofeerden met kunst in het museum "Fine Arts".

Om 9 uur vertrok onze trein in het station van Kortenberg. De leerlingen lazen af op welk perron we moesten zijn en vol enthousiasme stapten we op de trein en namen plaats in de gereserveerde wagon. Na een half uurtje rijden, stapten we uit in 'Brussel Centraal'. Vandaar was het nog een kwartiertje wandelen tot aan het Vlaams parlement. We wandelden door 'Gallerij Ravenstein" naar het Warandepark. Doorheen het park begaven we ons naar de Wetstraat. We passeerden de 'Wetstraat 16" en wandelden door naar de 'Loketten'. Dit is het oude postgebouw.

In de Loketten werden we ontvangen door onze gids en kon de rondleiding in het Vlaams parlement beginnen. Het werd een boeiende tocht die bijna twee uur duurde. We bezochten commissiezalen, het halfrond, namen plaats in de zetels van volksvertegenwoordigers en als klap op de vuurpijl mochten de leerlingen van 6A een exclusief bezoek brengen bij Jan Peumans, de voorzitter van het Vlaams parlement. Daar werd Victor Ghijselings tot toekomstige voorzitter gepromoveerd!

Na onze rondleiding, kregen we nog een drankje aangeboden en mochten we onze lunch eten in de Loketten. Van daar vertrokken we dan voor een tocht doorheen Brussel. Het was een zonnige dag en met meester Tim als gids wandelden we langs het koninklijk paleis, naar de Kunstberg. We daalden af naar de Grote Markt en bezochten uiteraard 'Manneke Pis'. Dan ging het weer bergop naar het museum 'Fine Arts'.

Om half twee startte onze rondleiding doorheen het museum. We bezochten de zalen met Moderne en Klassieke Kunst. Het thema van de rondleiding was "filosoferen met kunst". De kinderen mochten zelf kunstwerken bespreken en de gids pikte hierop in. Zo volgden er boeiende gesprekken over specifieke kunstwerken en kunst in het algemeen.

Tegen drie uur zat de rondleiding erop en begaven we ons terug naar het Centraal station. Met de trein spoorden we terug naar het station van Kortenberg waar enkele ouders ons stonden op te wachten om de pendeldienst naar school te verzorgen.

Het was een boeiende, leerrijke en aangename dag!

Klik op de foto om de sfeerbeelden te bekijken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten