dinsdag 26 januari 2016

Theaterbezoek

De Woeste Woning !

Dinsdagvoormiddag, 26 januari, gingen onze zesdeklassers op theaterbezoek. We brachten een bezoek aan het CC Den Blank in Overijse en bekeken er de voorstelling 'De Woeste Woning' van theater 'De Winter'.
Dit "éénmanstheater" bracht op verbluffende wijze een bewerking van de animatiefilm "Monsterhouse".

Het verhaal:
Thomas is er van overtuigd dat het spookt aan de overkant. Hij heeft het allemaal gezien. Lichten die plotseling aangaan, ramen die op ogen lijken, krakend hout alsof een monster zich schuilhoudt.

Komt de bal per ongeluk in de tuin terecht, dan verdwijnt deze zonder dat er iemand in de buurt is. En dan heb je ook nog de bewoner van het huis, een akelige oude man met een krakende stem en een enorme haakneus. Hij praat tegen het huis, terwijl hij er in zijn eentje woont. Het huis draagt een geheim in zich. Het spookt er. Iedereen verklaart Thomas voor gek, maar Loena gelooft hem. Ze gaan op onderzoek uit en ontdekken het verrassende geheim van de Woeste Woning !

Achteraf waren de meningen van de kinderen unaniem. Ze vonden het een mooie voorstelling en een knappe prestatie van de acteur. Een geslaagde culturele uitstap!

Klik op de foto om enkele sfeerbeelden te bekijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten