vrijdag 26 september 2014

Bastogne: WAR MUSEUM

Vrijdag 26 september 2014: laatste dag van de bosklas

Net als elke ochtend, werden de leerlingen gewekt door muziek. Deze keer waren er merkelijk meer kamers waar dit "wekken" ook nodig was. Na vijf dagen bosklas begint de vermoeidheid immers te wegen.
De kinderen moesten hun kamers opruimen, beddengoed van de bedden in de vuillinnenmand gooien en de valiezen pakken. Dit laatste was voor sommigen een hele opgave. Wat voorheen door (waarschijnlijk) mama (of papa) zorgvuldig opgeplooid in de valies werd gelegd, diende nu in minder opgeplooide toestand weer in diezelfde valies gestoken te worden. Voor sommigen een hele klus!

Na het ontbijt werden de kamers ontruimd en de valiezen op de bus geladen. We vertrokken tegen tien voor tien naar Bastogne. Hier bezochten we het vernieuwde "War museum".

Gedurende twee uur stapten we rond in dit interactieve museum. Een audiogids vertelde ons in elke kamer het verloop van de tweede wereldoorlog. Vanaf de oorsprong, na de eerste wereldoorlog, tot de koningskwestie na de tweede wereldoorlog. Uiteraard kreeg het "Ardennenoffensief" en meer bepaald de slag bij Bastogne een prominente plaats in dit museum.
In drie ruimtes kregen we een prachtige multimedia presentatie in met film en maquettes.

Het werd een knappe afsluiter van een meer dan geslaagde bosklas.

Klik HIER om de foto's te bekijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten