woensdag 24 september 2014

Woensdagnamiddag: Monde Sauvage

Na ons bezoek aan de grotten van Remouchamps, reden we met de bus naar Aywaille. Hier brachten we een bezoek aan het natuurpark "Monde Sauvage".

Aangekomen in het park, mochten we dadelijk op het treintje voor een safari doorheen het gedeelte van het park waar de dieren vrij rondlopen. Een unieke belevenis.
Daarna aten we ons lunchpakket op en konden de kinderen zich zowaar nogmaals uitleven in de speeltuin.

Vanaf half twee volgden er drie shows: 
Eerst brachten we een bezoek aan de papegaaienshow. Heel leuk wat die ara's allemaal kunnen: klimmen, vliegen, basketballen, afval sorteren.... ze konden het allemaal.
Vervolgens stapten we naar het amfitheater waar een spektakel met zeeleeuwen werd opgevoerd. Ook deze dieren toonden ons allerlei kunstjes en de begeleider legde het verschil uit tussen een zeehond en een zeeleeuw. Tegen het einde van de show kregen we een zeeleeuw van wel 400 kg te zien.
Tenslotte wandelden we langs de pinguïns, de ijsberen en de apen naar de roofvogelshow. Dit unieke schouwspel was het hoogtepunt van ons bezoek: haviken, sperwers, uilen en zelfs gieren stalen de show. De kinderen keken hun ogen uit!

Tegen het einde van de roofvogelshow begon het te regenen. We wandelden nog een half uurtje door het park en besloten dan terug te keren naar de jeugdherberg.
Het was weerom een geslaagde en leerrijke uitstap!

Vanavond volgt er nog een filmavond waarna de kinderen waarschijnlijk snel in dromenland zullen liggen... want de vermoeidheid begint bij velen zwaar te wegen...

Klik HIER om de foto's te bekijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten