donderdag 25 september 2014

Donderdagnamiddag: kampen bouwen

Donderdagochtend wandelden we nog in de regen naar Neundorf. Tegen de middag echter waren de regenwolken over getrokken en kregen we weer zonnig weer.
Na de crea-ateliers speelden we nog even in de speeltuin aan de "Kreativ Ateliers". Ondertussen was het vijfde leerjaar toegekomen met gids Gilbert. Zij hadden in de voormiddag een tocht gemaakt doorheen het bos van Sankt Vith. Nu was het onze beurt.

Alvorens we naar het bos vertrokken, moesten de leerlingen eerst tonen dat ze de kaart konden lezen en moesten ze de windrichting leren zoeken zonder een kompas. Wisten jullie dat het altaar van een kerk meestal naar het oosten is gericht?

Eens we de juiste weg hadden gevonden, vertrokken we richting bos. Onderweg leerden de kinderen welke planten eetbaar waren en mochten ze er ook van proeven.

In het bos werd dan geleerd hoe je een shelter kon maken. Een shelter is een hut waar je met één persoon in kunt liggen en waar geen regen door komt. Er werden dire groepen gemaakt en elke groep maakte een prachtige hut!

Op de terugweg naar onze jeugdherberg zagen we zowaar een ree over de weg lopen. Een van de vele hoogtepunten van de dag.

Eens terug in de jeugdherberg, leerden de leerlingen hoe je vuur kan maken met stenen en met hout. Dit mochten ze zelf uitproberen en dat vonden ze uiteraard super!

Klik HIER om de foto's te bekijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten