dinsdag 23 september 2014

Bezoek aan Fania

Dinsdagnamiddag 23 september 2014: bezoek aan het museum FANIA

Na onze lunch, konden de kinderen genieten van de leuke speeltuin aan het ontmoetingscentrum. Tegen kwart over twee werden we dan verwacht aan het interactieve museum 'Fania'.

Eerst kregen we door onze gids Ria een zintuiglijke onderdompeling in de wereld van de Hoge Venen: met geluiden en beelden werd het leven in de Hoge Venen uitgebeeld: 's ochtends, 's middags en 's nachts. 
Daarna kregen we een film te zien waarin werd weergegeven hoe men tracht om de Hoge Venen weer in zijn oorspronkelijke biotoop te herstellen door het afgraven van graslandschap en het rooien van bomen. Zo kan de oorspronkelijke vegetatie weer beginnen bloeien.

Daarna kregen we een rondleiding in het eigenlijke museum "Fania". Hier werd nog eens uitgelegd hoe men doorheen de geschiedenis de Hoge Venen heeft ontgonnen en hoe het klimaat een invloed heeft op planten en dieren. Het symbool van het centrum: de korhoen, kwam hierbij uitgebreid aan bod. Ook konden de kinderen zien hoe men turf stak uit het veen en voelden ze echte turf.

Het was een unieke belevenis!

Klik HIER om de sfeerbeelden te bekijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten